Tu lasi mintea sa te minta?

Cred ca una dintre cele mai populare teme din spiritualitate este …mintea. Mintea a devenit vedeta internationala in lumea spiritualitatii. Toate discutiile spirituale converg cetre ea, se scriu carti, se fac filme, se spun povesti si ore intregi de satsang despre acest “organ de perceptie” al corpului energetic.

Chiar asa: privit la rece, mintea este ca un organ, ea este o componenta a unui sistem, face parte dintr-un ansamblu de instrumente non-fizice de perceptie, asa cum sunt corpul emotional, corpul afectiv s.a. . De ce, totusi, dintre toate, mintea primeste cea mai multa atentie? Si asta, cand toate scrierile spirituale spun ca ea ar trebui depasita?!?

Pai, de-a lungul timpului, au existat ere energetice, in care zona de focus a energiei umane s-a transformat: a fost, pe rand, era supravietuirii, apoi era relationarii, apoi a venit, falnica si parca fara sfarsit, era luptei pentru putere si intaietate (adica aia in care vrei sa pazesti si sa amplifici ceea ce ai dobandit si sa obtii mai mult, crezand ca nu este destul pentru toti…). Aceste ere sunt naturale, cumva, in evolutia umanitatii, si au facut parte din jocul diversitatii divinitatii. Deci acest tip de focalizare energetica ne-a facut, pentru o vreme (cativa eoni de timp), sa ne focalizam pe minte.

Nimic rau pana aici…  Dar acum, ca am trecut intr-o noua era, era iubirii si a impartasirii armonioase, e vremea sa decidem pe ce ne punem atentia. Un proverb vechi taoist spune ca unde se duce atentia noastra, acolo curge energia. Deci lucrul pe care te focusezi este alimentat de energia ta…

Si, privind in modul acesta, ai putea trece vreodata dincolo de minte, focalizandu-te din nou si din nou pe ea?

E vremea sa uitam povestile despre minte. Auto-observarea este necesara, dar daca vrei sa interpretezi mintea tot din minte, atunci te-ai pierdut!

Pe mine m-au ajutat lucrurile care te atrag in afara ei: adoratia, de exemplu. Nu poti adora din minte. Fie ca adori o divinitate sau o floare, fie ca iti contempli stralucirea interioara si te topesti, adoratia curge doar din inima, din suflet, si nu are o cauza. Nu adori “pentru ceva” sau ” din cauza a ceva”. Adoratia este un fenomen spontan care infloreste in tine cand iti deschizi inima. In directia asta, orice exercitiu de deschiderea inimii este benefic: fie ca e o meditatie, un set de asane, o muzica inaltatoare sau rememorarea unui moment in care te-ai simtit iubitor, orice ajuta.

Mai ajuta si curatarea centrilor energetici (chakre). Un sistem energetic incarcat te tine blocat in sentimente de joasa vibratie. E ca o masina cu furtunele infundate, nu poate trece bine benzina, energia. Asa ca, un exercitiu zilnic de purificare si energizare a chakrelor este necesar.

Si ar mai fi si muzica sau arta. Sau amandoua. Muzica inaltatoare restructureaza apa din organism (adica aproape 80% din corpul tau) si astfel te indreapta spre stari mai inalte. Aici e un playlist cu astfel de melodii. Frecventa (pitch-ul) pe care e compusa muzica este de asemenea foarte importanta: exista muzica aparent faina, dar care nu are un efect bun asupra corpului, si exista muzica aparent monotona, dar care, ascultata cu sufletul, te trece dincolo de minte, in inima, in iubire sau in adoratie.

Mai e altceva? Mai e! Mai sunt intuitia, cunoasterea, comuniunea divina…dar sa incepem cu inceputul. Inceputul este in inima.

Nu lasa mintea sa te minta: du-te in inima si da fuck -off la gand!

Si daca vrei sa meditezi acasa, click pe foto:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *